Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss Jūrmala 2020 / International Academic Music Competition “Jurmala 2020" / REZULTĀTI

Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss Jūrmala 2020 / International Academic Music Competition “Jurmala 2020" / REZULTĀTI

Paldies visiem dalībniekiem, kas ir pieteikuši savu dalību XXI Starptautiskajā akadēmiskās mūzikas konkursā “Jūrmala 2020”!

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē no 6. oktobra līdz 10. oktobrim norisināsies XXI Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss “Jūrmala 2020”, kas devīto reizi konkursa vēsturē noritēs klavierspēles specialitātē. .

Seko visiem Starptautiskā akadēmiskās mūzikas konkursa “Jūrmala 2020”  jaunumiem konkursa facebook lapā!

Nolikums un pieteikuma forma: šeit!

Follow the International Academic Music Competition “Jurmala 2020” on facebook for latest updates!

Find regulations and application form here!

Akadēmiskās mūzikas konkurss tiek rīkots četrās vecuma grupās jauniešiem vecumā līdz 19 gadiem. Jaunos pianistus 2020. gada konkursā vērtēs starptautiska žūrija – Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Klavieru katedras docētājs, mūzikas zinātņu doktors Mihkels Polls, JVLMA Izpildītājmākslas nodaļas vadītājs un Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis, kā arī pianists un klavierspēles pedagogs Endijs Renemanis no Latvijas. Žūrijas priekšsēdētājs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Klavieru katedras vadītājs, profesors Juris Kalnciems.

Viens no konkursa centrālajiem notikumiem un īpaša pievienotā vērtība ir iespēja otrās kārtas laureātiem koncertā uzstāties kopā ar kamerorķestri, tas piešķir nozīmīgumu konkursam ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Šā gada konkursa otrās kārtas un noslēguma koncerta diriģents, kā arī konkursa kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs ir komponists, diriģents un muzikologs, kā arī JVLMA Kompozīcijas, Orķestra diriģēšanas un Muzikoloģijas katedru docētājs Andris Vecumnieks.

Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss “Jūrmala” kopš 1995. gada ir kļuvis par neatņemamu un nozīmīgu Jūrmalas kultūras dzīves sastāvdaļu. Konkurss ir nozīmīga platforma jaunajiem pianistiem, lai pilnveidotu savas profesionālās iemaņas tālākai izaugsmei, kā arī, piedaloties konkursā, gūtu nozares ekspertu vērtējumu. Konkursa laureātu vidū ir šobrīd Latvijā un pasaulē zināmi pianisti – Agnese Egliņa, Vestards Šimkuss, Reinis Zariņš, Toms Ostrovskis, Artūrs Cingujevs, Endijs Renemanis, Georgijs Osokins u.c.

Konkursa norises gaita:

6.oktobris plkst. 17.00 – konkursa atklāšana un dalībnieku izloze;
7.oktobris no plkst. 11.00 – I kārta A, B un C grupai, A grupas apbalvošana;
8.oktobris no plkst. 11.00 – I kārta D grupai;
10.oktobris plkst. 11.00 – II kārta B, C un D grupai;
10.oktobris plkst. 17.00 – laureātu koncerts un apbalvošana.

Konkurss tiešsaistē būs skatāms Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un International Academic Music Competition “Jurmala” facebook kontos, kā arī Jurmala live youtube kanālā. Noslēguma koncertam klātienē jāpiesakās zvanot pa tālruni 67764416.

Konkurss tiek rīkots ar Jūrmalas pilsētas domes, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas atbalsta fonda, Latvijas klavieru skolotāju asociācijas un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Thanks to all participants for applay for XXI International Academic Music Competition “Jurmala 2020”! See the Participant list belove.

Since 1995, the International Academic Music Competition “Jūrmala” provides an ideal networking platform for music students and teachers of all generations. It offers to the contestants a valuable performance experience, assessed by highly qualified performing arts professionals and teachers. For the 21st time the competition invites young and talented musicians from Latvia and its neighbouring countries, and for the 9th time the competition is dedicated to the piano performance. More than 60 young musicians annually participate in the competition; the list of former prizewinners include some of the most notable Baltic pianists – Agnese Egliņa, Vestards Šimkus, Reinis Zariņš, Georgijs Osokins, Mihkel Poll, Elžbeta Liepa Dvarionaite, amongst others.

For any question regarding the competition, application process and other questions, please contact: agnija.saprovska@edu.jurmala

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.