JVLMA studenti un JMV audzēkņi tiekas koncertā PLECU PIE PLECA

JVLMA studenti un JMV audzēkņi tiekas koncertā PLECU PIE PLECA

Ceturtdien, 3.martā plkst. 18:00 Dubultu koncertzālē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris īstenos projektu “Plecu pie pleca”, kur tiksies arī jaunie, topošie diriģenti un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi koncertprogrammā “Diriģē jaunie!”.

Projekts “Plecu pie pleca” jau kļuvis par ikgadēju tradīciju, kurā Mūzikas akadēmijas studenti dodas izbraukumos uz reģioniem, līdz ar sagatavoto koncertprogrammu atskaņojot arī skaņdarbus kopā ar jaunajiem mūziķiem – apkārtnē esošo mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņiem. Līdz šim koncerti izskanējuši Ogres Mūzikas skolā, Auces novada, Smiltenes un Tukuma pilsētas kultūras namos.

 JVLMA simfoniskais orķestris turpina “plecu pie pleca” principu orķestra veidošanā un programmas iestudēšanā – šoreiz koncertā “Diriģē jaunie!” pie diriģenta pults stāsies JVLMA Simfoniskā orķestra diriģēšanas katedras studenti un maģistranti, bet plecu pie pleca ar JVLMA studentiem pie nošu pults sēdīsies Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Apmeklēt koncertu klātienē var ar derīgu Covid-19 sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Programmā

F. Šūberts – uvertīra “Rozamunde”, diriģē Jēkabs Krists Kalniņš
F. Mendelszons-Bartoldi – uvertīra “Hebrīdu salas”, Fingala ala, diriģē Jānis Lapsa
R. Šūmanis – Introdukcija un Allegro appassionato klavierēm ar orķestri G dur, op. 92, solists Maksims Vinogradskis, diriģē Renāts Cvečkovskis
A. Tomazī – Koncerts saksofonam ar orķestri, soliste Arnita Lipska, diriģē Georgs Vilhelms Vācietis Kopā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņiem diriģenta Andra Vecumnieka vadībā izskanēs uvertīra no Ž. Bizē operas “Karmena”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.