Kamermūzikas koncerts vijolei un klavierēm

Kamermūzikas koncerts vijolei un klavierēm

2022. gada 5.martā plkst.18.00 Dubultu koncertzālē viesojas divas izcilas mūziķes – vijolniece Sanita Zariņa un pianiste Lelde Tīrele. Programmā Baha, Šūberta, Brāmsa un Pētera Plakida skaņdarbi.

Koncerta programma veidota no trīs sonātēm. Stilistiski tās ir ļoti atšķirīgas, taču tās visas vieno tonalitāte. Klausītājam būs iespēja doties ceļojumā cauri laikmetiem un sajust dažādās nianses Baha, Šūberta un Brāmsa skatījumā. Koncerta noslēgumā skanēs vitālais un enerģijas pilnais Pētera Plakida opuss “Mālers apmeklē kabarē”.

Sanita Zariņa

Vijolniece Sanita Zariņa dzimusi Rīgā, mācījusies E.Dārziņa mūzikas skolā pie pasniedzēja Romāna Šnē. Pēc bakalaura studijām J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Jura Švolkovska vijoles klasē, 1999.gadā studijas turpina kā kvarteta Kaprīze pirmā vijole doc. Agnes Stepiņas – Sprūdžas stīgu kvarteta meistarklasē.

2004.gadā ieguvusi maģistra diplomu Bāzeles Mūzikas akadēmijā prof. Adelina Oprean vijoles klasē, šo studiju laikā viņa pilnveidojusies kamermūzikā pie Walter Levin, Hatto Beyerle, Gerard Wyss un Sergio Azzolini, kā arī pievērsusies senajai mūzikai. No 2003.līdz 2007.gadam mācījusies Schola Cantorum Basiliensis prof. Chiara Banchini baroka vijoles klasē.

Kopš 2008.gada ir docētāja Latvijas Mūzikas akadēmijas stīgu kvarteta klasē. Spēlē orķestrī “Kremerata Baltica” kopš 1996.gada. No 2005.gada darbojas grupā “Kesselberg Ensemble”. Aktīvi piedalās koncertdzīvē gan Latvijā, gan citās valstīs.

Lelde Tīrele

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente Lelde Tīrele ir pianiste ar plašu pieredzi dažādos žanros. Mūzikas akadēmijā Lelde pasniedz klavierpavadījumu un ir koncertmeistare simfoniskā orķestra diriģentiem, čellistiem un vokālistiem.

Maģistra grādu ieguvusi JVLMA 2005. gadā, klavierspēli studējusi pie profesores Ilzes Graubiņas un Profesora Arņa Zandmaņa. Savu profesionālo varēšanu papildinājusi arī Maskavas Valsts konservatorijā Ziemas skolas ietvaros pie profesora Viktora Meržanova.

Lelde Tīrele kā oficiālais koncertmeistars spēlē vairākos starptautiskos čellistu un vokālistu konkursos Latvijā un Lietuvā, bieži iegūstot balvas par labāko koncertmeistara sniegumu. Kaut arī kamermūzikas programmās visbiežāk dzirdama kopā ar vokālistiem un čellistiem, tomēr ar vijolnieci Sanitu Zariņu Leldi saista īpaša muzikālā saderība.

Abas mūziķes kopā uzstājušās JVLMA mācībspēku koncertos, kā arī Šūbertiādē Ungurmuižā.

Koncerts Dubultu koncertzālē tiek rīkots Jūrmalas Mūzikas vidusskolas karjeras izglītības programmas ietvaros. Programma paredzēta mūzikas skolas audzēkņu profesionālās izaugsmes veicināšanai, kā arī ir atvērta visiem interesentiem, kas vēlas baudīt augstvērtīgu muzikālo piedāvājumu. Koncertu var apmeklēt bez maksas, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.