Kokļu ansamblis DZĪTARI viesosies Dubultu koncertzālē

Kokļu ansamblis DZĪTARI viesosies Dubultu koncertzālē

7.oktobrī plkst. 18.00 Dubultu koncertzālē kokļu ansamblis “Dzītari” aicina uz 30 gadu jubilejas koncertu “Vēstules”. Koncertā tiks atskaņoti gadu gaitā iemīļotākie skaņdarbi, kas ir no sirds rakstītas mīlestības vēstules gan esošajām un bijušajām kokļu ansambļa dalībniecēm, gan koncerta klausītājiem.

Kokļu ansamblis DZĪTARI ir viens no pazīstamākajiem kokļu ansambļiem ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Tas ir dibināts Baldonē, 1991. gadā. Ansambli izveidoja un 20 gadus vadīja Valda Bagāta, bet kopš 2012. gada ansambļa mākslinieciskā vadītāja ir Dace Priedīte. Patlaban DZĪTAROS darbojas 6 meitenes, kurām muzicēšana ir  dzīvesveids – Bērnu Mūzikas skolu, Mūzikas viduskolu, Latvijas Mūzikas akadēmijas kokles klases absolventes. 30 ansambļa pastāvēšanas gadu laikā ir plūkti lauri ne vienā vien konkursā – ansamblis ir dažādu Latvijas un starptautisku konkursu un festivālu laureāts.  

            Ansamblis ar savu darbību cenšas lauzt stereotipus par kokli kā tikai tradicionālu tautas mūzikas instrumentu, uz kura var spēlēt tikai tautasmūziku, bet parādīt, ka tas var būt arī pilnvērtīgs akadēmiskās mūzikas instruments – uz tā var spēlēt arī sarežģītus, modernus skaņdarbus.

            DZITARI repertuāru veido vairāki virzieni – latviešu un ārzemju mūsdienu autoru darbi koklei, dažādu laikmetu un stilu mūzikas pārlikumi kokļu ansamblim, un, protams, latviešu tautas mūzikas apdares, kuru teksti un melodijas ir seno baltu tautu kultūras sastāvdaļa.

            Savas darbības laikā kokļu ansamblis DZĪTARI ir izdevis trīs kompaktdiskus, vienu DVD, kā arī veicis ierakstus Latvijas, Vācijas, Somijas, Turcijas un Portugāles radio un televīzijās. Pēc Latvijas Ārlietu ministrijas iniciatīvas DZĪTARI ir prezentējuši valsti arī vairākos diplomātiskos pasākumos gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. DZĪTARI ir piedalījušies arī neskaitāmos mūzikas projektos, veidojot kopīgas koncertprogrammas gan ar koriem, gan baroka mūzikas ansambli, gan atsevišķiem solistiem, gan tautas deju un pat mūsdienu deju kolektīviem.

            DZĪTARI ir priecējuši klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī Japānā, Kanādā, Somijā, Vācijā, Bulgārijā, Austrijā, Krievijā, Dānijā, Nīderlandē, Baltkrievijā, Polijā, Turcijā, Ungārijā, Gērnsijā, Portugālē, Francijā, Sicilijā un  Madeirā.   

Ieeja brīva ar derīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.