Kamermūzikas koncerts - čells & klavieres

Kamermūzikas koncerts - čells & klavieres

Pirmdien, 11. oktobrī, plkst. 17:00 Dubultu koncertzālē viesosies čelliste Diana Ozoliņa un pianiste Lelde Tīrele, piedāvājot rudenīgu kamermūzikas programmu ar J.S.Baha, R.Štrausa un G.Konesona skaņdarbiem. Koncerta norisi atbalsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

Kamermūzikas koncertā pirmdienas novakarē Dubultu koncertzālē skanēs  Riharda Štrausa sonāte čellam un klavierēm, kuru komponists pirmajā versijā rakstījis tieši pirms 140 gadiem, vien 17 gadu vecumā. Mūzika apbur ar savu jauneklīgo aizrautību un emociju daudzveidību. Johana Sebastiana Baha svīta čellam solo do minorā un franču svīta klavierēm si minorā izvēlētas, jo, kaut arī Baha mūzika ir stūrakmens visam vēlākam šo instrumentu repertuāram, tomēr koncertos tās nav bieži sastopams.

Un kā nu bez laikmetīgās mūzikas! Noslēgumā skanēs franču komponista Gijoma Konesona 2008.gadā tapušais 3 programmātisku skaņdarbu cikls Agarthas dziesmas. Interesants, ilustratīvs darbs par zudušu, leģendām apvītu karaļvalsti zemes iekšienē.

Čelliste Diana Ozoliņa ilgus gadus ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare. Līdztekus darbam LNSO un Latvijas Nacionālās operas orķestrī savu radošo enerģiju velta arī kamermūzikai. Kopā ar domubiedriem izveidojusi trīs pastāvīgas koncertvienības: kopā ar LNSO kolēģiem izveidots čellistu ansamblis Dream Team un stīgu kvartets 3+1, kā arī ansamblis ar Operas vadošajiem orķestra solistiem. Par izcilu darbu ansamblī Diana Ozoliņa ieguvusi Lielo Mūzikas balvu 2008. Diana Ozoliņa ir arī docente Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Pianiste Lelde Tīrele ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente. Kā orķestra pianists sadarbojas ar LNSO, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Pūtēju orķestri Rīga, kā arī bijusi sadarbība ar Latvijas Nacionālo Operas un baleta teātri, kur piedalījusies kā koncertmeistare vairāku operu iestudēšanā, kamermūzikas projektos un meistarklasēs vairāku gadu garumā.

Lelde Tīrele kā oficiālais koncertmeistars spēlē vairākos starptautiskos čellistu un vokālistu konkursos Latvijā un Lietuvā, bieži iegūstot balvas par labāko koncertmeistara sniegumu. Arī kamermūzikas programmās visbiežak dzirdama kopā ar vokālistiem un čellistiem.

Uzmanību! Ņemot vērā valdības pieņemtos lēmumus, ir mainīti koncerta apmeklējuma nosacījumi: Ieeja koncertzālē uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 sertifikātu. Atrodoties koncerta norises telpās, obligāati jālieto mutes un deguna aizsegs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.