Dodies virtuālā ceļojumā kopā ar Esteri mūzikas instrumentu pasaulē

Dodies virtuālā ceļojumā kopā ar Esteri mūzikas instrumentu pasaulē

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas atbalsta fonds sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldību izveidojis metodisku materiālu pirmsskolas un sākumskolas bērniem “Skaņrades telpa”, kas stāsta par mūzikas instrumentiem, to iedalījumu grupās, kā arī papildina stāstījumu ar nelieliem pedagogu un skolas audzēkņu muzikālajiem sniegumiem.

Projekts tapis attālināto mācību laikā kā alternatīva klātienes koncertlekcijai un izvērties par aizraujošu, virtuālu ceļojumu mūzikas pasaulē. Par dažādajiem mūzikas instrumentiem bērniem stāsta skolas pedagogi, profesionāli mūziķi – Edgars Saksons, Indulis Cintiņš, Ieva Nīmane, Eddīte Deksne, Kristīne Dmitrijeva, Vladimirs Kudrins un citi, kas atklāj bērniem un viņu virtuālajam ceļabiedram ES-TE-REi par dažādo mūzikas instrumentu skanējumi, uzbūves īpatnībām un burvju noslēpumu, kas liek mīlēt šo instrumentu un nodoties tā spēlei. Katra stāsta noslēgumā izskan neliels Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņa skaņdarba fragments, kas tapis attālināto mācību laikā digitālajā Dubultu koncertzālē.

Video materiāls ir izstrādāts 4 daļās jeb sērijās – taustiņinstrumenti, stīgu instrumenti, pūšamie un sitaminstrumenti. Video stāsti tiks publicēti sākot no 19. maija katru trešdienu plkst. 18.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas facebook lapā un Youtube kanālā Jurmala live. Tie tiks nosūtīti arī Jūrmalas vispārizglītojošo skolu mūzikas pedagogiem un pirmsskolas izglītības iestādēm, lai ietvertu skolas mācību programmās kā mācību metodisko materiālu. Filmiņas varēs saņemt arī citas Latvijas skolas.

Video māksliniecikso ietērpu veido Jūrmalas Mākslas skolas pasniedzēja un iepriekš arī absolvente Elīna Kadakovska, ES-TE-RE’s raibos notikumus skaņu pasaulē ļauj līdzpārdzīvot režisore Dace Umbraško, par video izveidi atbild Jānis Kravalis, bet virtuālajā ceļojumā kopā ar bērniem dodās Jūrmalas Mūzikas vidusskolas vijoles spēles 4. klases audzēkne Estere Kasparova.

Projekts top Jūrmalas pilsētas „Līdzfinansēto iniciatīvas projektu konkursa” ietvaros, to īsteno Jūrmalas Mūzikas vidusskolas atbalsta fonds, sadarbībā ar Jūrmalas Mākslas skolu.

19. maijā plkst. 18.00 iesākas zinātkārās ES-TE-RE’s virtuālais ceļojums mūzikas instrumentu pasaulē “Skaņrades telpa”, veltot pirmo piedzīvojumu sēriju taustiņinstrumentiem – klavierēm, akordeonam un ērģelēm!

Taustiņinstrumentu stāstu mums pavēstīs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi – Sintija Barkēviča -Tančevska (klavieres), Zinaīda Semjonova (akordeons) un Edīte Alpe Deksne (ērģeles). Fredirika Šopēna skaņdarba fragmentu izpilda 4. klavierspēles klases audzēkne Sandija Leja, ped. Ieva Prince.

26.maijā plkst. 18.00 klajā nāk otrā “Skaņrades telpas” sērija, kuras laikā ES-TE-RE dodas virtuālā ceļojumā stīgu instrumentu pasaulē. Šoreiz viņa iepazīs kā izskatās un skan arfa, kokle, klasiskā ģitāra, vijole, alts, čells un kontrabass. 

Stīgu instrumentu stāstus mums pavēstīs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi – Kristīne Dmitrijeva (arfa un kokle), Vladimirs Kudrins (ģitāra), Indulis Cintiņš (vijole), Jānis Rinkulis (čells), Diāna Anna Ritenberga (alts) un viesmākslinieks Viktors Zeļenkovs (kontrabass).

Skaņdarba M.Granžani “The Colorado Trail” fragmentu izpilda Jūrmalas Mūzikas vidusskolas, 12. arfas spēles klases audzēkne Estere Tēberga, ped. Jekaterina Suvorova, kā arī G.Ellertona skaņdarba “Tarantella” fragmentu izpilda 4. vijoles spēles klases audzēkne Estere Kasparova, ped. Liene Neija-Kalniņa, koncertm. Olita Liepiņa.

2. jūnijā plkst. 18.00 turpinās ES-TE-RE’s virtuālais ceļojums “Skaņrades telpa”. Trešā sērija ir veltīta koka un metāla pūšamajiem mūzikas instrumentiem. Estere iepazīs kā izskatās un skan oboja, klarnete, saksofons, flauta, pikolo flauta, fagots, mežrags, trompete, trombons, eifonija un tuba.

Pūšamo instrumentu neparastos stāstus pavēstīs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi – Ieva Nīmane (oboja, koka pūšamie instrumenti), Anda Brutāne (klarnete), Egija Sproģe-Orehova (flautas), Arta Romanova (saksofons), Elīna Vidriķe (fagots, viesmāksliniece), Nauris Strežs (metāla pūšamie instrumenti) un Daniels Sabanskis (mežrags).

Vaclava Smita “Romances” fragmentu izpilda Jūrmalas Mūzikas vidusskolas, 8. trombona spēles klases audzēknis Paulis Georgs Dubrovskis, ped Māris Rozenbergs, koncertm. Ligita Ozola.

9.jūnijā plkst. 18.00 ES-TE-RE un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas saksofona spēles pedagogs Edgars Saksons aicina virtuālajā ceļojumā “Skaņrades telpa”. Ceturtajā sērijā var iepazīt bungu, marimbas, vibrafona, timpānu un citu sitamo instrumentu skanējumu

Marimbas spēles priekšnesumu video sniedz Jūrmalas Mūzikas vidusskolas 8. klases audzēknis Emīls Lisovs (ped. Ģirts Timma, koncmeistare Ligita Ozola) izpildot Ferenca Lista “Mīlas sapņus”.

2 Responses

  1. Добрый день, в этом году у Вас будет день открытых дверей?

    1. Labdien,

      Diemžēl atvērto durvju dienu šogad nerīkosim. Iestājpārbaudījumi jau ir noslēgušies, bet, ir iespējams, ka augustā būs papildus uzņemšana. Lūgums sekot līdzi aktuālajai informācijai mājsaslapā.
      Jauku vasaru!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.