Izsludināta pieteikšanās XXII Starptautiskajam akadēmiskās mūzikas konkursam “Jūrmala 2021” daudzstīgu instrumentiem

Izsludināta pieteikšanās XXII Starptautiskajam akadēmiskās mūzikas konkursam “Jūrmala 2021” daudzstīgu instrumentiem

Jūnijā Jūrmalā jau 22. reizi norisināsies ikgadējais starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss “Jūrmala”, kas 2021. gadā ir veltīts daudzstīgu instrumentiem – arfai, ģitārai, koklei un tai radniecīgajiem instrumentiem. Visas konkursa norises būs vērojamas tiešsaistē.

Līdz 10. maijam var pieteikties dalībai konkursā piecās vecuma grupās. Vecākās grupas ietvaros dalība ir bez vecuma ierobežojuma, kas ļauj piedalīties arī akadēmiskā līmeņa spēlētājiem. Konkursa norise šobrīd ir plānota divos iespējamos variantos: klātienes vai neklātienes. Precīzāka informācija lasāma konkursa nolikumā.

Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss “Jūrmala” kopš 1995. gada ir kļuvis par neatņemamu un nozīmīgu Jūrmalas kultūras dzīves sastāvdaļu. Tā norise katru gadu tiek veltīta kādam konkrētam instrumentam vai instrumentu grupai. Konkursa norise daudzstīgu instrumentiem pirmo reizi norisinājās 2009. gadā. Tā iniciatore ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas kokles spēles pedagoģe Kristīne Dmitrijeva (Ojala) un sākotnēji konkurss norisinājās tikai kokles un tai radniecīgo instrumentu specialitātē. Ar laiku klāt nāca ģitāra un arfa.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru konkursa ietvaros norsināsies meistarklases, kuras vadīs konkursa žūrijas locekļi. Žūrijā gadu gaitā bijuši augsta ranga profesionāļi no Lietuvas (kankles), Krievijas (gusļi), Itālijas (arfa, ģitāra). 2021. gadā plānots aicināt ģitārspēles meistaru Kasparu Zemīti, kanklētāju, ilggadīgu šī konkursa žūrijas locekli Jolantu Babaliauskieni, koklētāju, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēku Andu Eglīti un konkursa iniciatori un kokļu spēles pasniedzēju Jūrmalas Mūzikas vidusskolā Kristīni Dmitrijevu, Igaunijas orķestru mūziķi un pedagoģi Saale Rull, žūrijā līdzdarbosies arī Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvis Dainis Vuškāns . Žūrijas locekļi sniegs muzikālus priekšnesumus konkursa Noslēguma koncertā 21. jūnijā.

Seko līdzi konkursa aktualitātēm arī facebook lapā

Konkurss tiek rīkots ar Jūrmalas pilsētas domes, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas atbalsta fonda un Latvijas Nacionālā kultūras centra atbalstu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.