Sveicam audzēkņus un pedagogus ar augsto apbalvojumu!

Sveicam audzēkņus un pedagogus ar augsto apbalvojumu!

Kultūras ministrijas apbalvojumus saņem trīs pianisti un viņu pedagogi Sandija Leja (4. klavierspēles klase) ped. Ieva Prince, Elza Kārkla (6. klavierspēles kalse) ped. Olita Liepiņa un Stefans Stalīdzāns (12. klavierspēles klase) ped. Irēne Štrause. Visi apbalvojumi ir piešķirti par izciliem ssniegumiem XXI Starptautiskajā akadēmiskās mūzikas konkursā “Jūrmala 2020”, kas no 6. līdz 10. oktobrim norisinājās Dubultu koncertzālē, Jūrmalā. Saņemtie apbalvojumi ir nozīmīgs ieguldītā darba un talanta novērtējums audzēkņiem un pedagogiem, kas pandēmijas apstākļos spēja sagatavot augsti kvalitatīvu programmu, atskaņot to konkursa II kārtā kopā ar orķestri Andra Vecumnieka vadībā un saņemt atzinīgu žūrijas novērtējumu. Sandija Leja savā vecuma grupā ieguva 2. vietu, Elza Kārkla – 1. vietu, bet Stefans Stalīdzāns – 3. vietu.

Apbalvojuma saņēmēju sveikšana skatāma video formātā Kultūras ministrijas tīmekļvietnēs un sociālo tīklu kontos. SKATĪT ŠEIT

Augstākajam apbalvojumam kultūrizglītības nozarē Kultūras ministrija šī gada sākumā aicināja pieteikt bērnus un jauniešus vecumā no desmit līdz 25 gadiem, kuri pērn guvuši nozīmīgus panākumus – godalgotas vietas – starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarē, kā arī viņu pedagogus.

Ir lepnums par skolas audzēkņiem un pedagogiem, kā arī gandarījums par Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un Jūrmalas pilsētas domes rīkotā starptautiskā akadēmiskās mūzikas konkursa “Jūrmala” augsto novērtējumu. Apbalvojumu saņemšana liecina par konkursa augsto profesionālo kvalitāti un novērtējumu no ministrijas puses. Šogad konkurss “Jūrmala” norisināsies daudzstīgu instrumentu specialitātē (arfa, ģitāra, kokle un tai radniecīgie instrumenti) noslēdzoties 21. jūnijā ar II kārtas un noslēguma koncerta tiešsaistes pārraidēm Jūrmalas Mūzikas vidusskolas facebook kontā un Youtube kanālā Jurmala Live.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.