28. maijā skola svin jubilejas gada noslēgumu

28. maijā skola svin jubilejas gada noslēgumu

28. maijā Jūrmalas Mūzikas vidusskola noslēgs 60. gadskārtas jubilejas gadu, atklājot skolas vēstures grāmatu un digitālo Dubultu koncertzāli, kā arī pasniedzot pedagogiem Kultūras ministrijas, Latvijas Nacionālā kultūras centra un Jūrmalas pilsētas domes atzinības rakstus. Svinīgais noslēgums būs skatāms 17.00 un arī turpmāk tiešsaistē skolas facebook kontā unYoutube kanālā Jurmala Live.

Skolas lielākā vērtība ir tās pedagogi – personības, kas ar savu pieredzi un iedvesmas spēku veido topošos mūziķus un sabiedrības inteliģenci. Jubilejas gada noslēgumā Atzinības rakstu un sveicienu skolai veltīs Kultūras ministrs Nauris Puntulis, pasniedzot arī Īpašo atzinības rakstu skolas ilggadējai klavierspēles pedagoģei un iepriekš arī mācību daļas vadītājai Irēnei Štrausei. Kultūras ministrijas apbalvoju saņems vēl 18 skolas pedagogi.

Video sveicienus skolai veltīs arī Latvijas Nacionālā kultūras centra un Jūrmalas pilsētas domes vadības pārstāvji, kas pasniegs Atzinības rakstus skolas pedagogiem par ilggadīgu darbu un augstiem audzēkņu sasniegumiem.

Skolas jubilejas gads ir aizritējas gatavojot izdošanai grāmatau par tās vesturi “Saviļņoti mūzikā. Jūrmalas Mūzikas vidusskola sešos gadu desmitos”.  Grāmatas autore ir Rakstniecības un mūzikas muzeja pētniecības nodaļas mākslas eksperte, mākslas doktore, ap 50 rakstu un 50 grāmatu autore par mūzikas jautājumiem Inese Žune, grāmatas māksliecisko ietērpu veido grafiķe un daudzu grāmatu dizaina autore Arta Ozola-Jaunarāja, zinātnisko redaktūru un korektūru veic JVLMA Zinātniskās pētniecības centra līdzstrādniece un JVLMA asociētā profesore Baiba Jaunslaviete. Pasākuma laikā notiks grāmatas virtuālie atvēršanas svētki un autoru suminājums.

Viena no lielākajām un skaistākajām dāvanām skolai jubilejā ir tās absolventu video sveicieni, kas atklās jaunu mūzikas platforumu – Dubultu digitālo koncertzāli. Skola sadarbībā ar absolventiem, esošajiem audzēkņiem un režisoru Artūru Hnikinu ir izveidojusi trīs video sveicienus, kuros piedalās vijolniece Elīna Bukša, pianists Endijs Renemanis, vokālās klases audzēknis Daniils Lugovskis, ērģeļniece Edīte Deksne un dziedātāja Evija Martinsone.

Dubultu digitālā koncertzāle ir jauna, nozīmīga digitālā platforma. Tās misija ir kļūt par jauno mūziķu pirmo profesionālo skatuvi un atspēriena punktu tālākai mākslinieka izaugsmei, kā arī piedāvāt iespēju veidot kvalitatīvus koncertierakstus profesionāliem mūziķiem, tā veidojot savstarpēju sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī straumējot šos koncertierakstus bez maksas visā pasaulē.

Projekta iecere ir dzimusi jau 2018. gadā līdz ar jaunās skolas ēkas izbūvi, bet savu aktualitāti ieguvusi pandēmijas laikā, kad kļuvusi par nozīmīgu skatuvi skolas audzēkņiem un viesmāksliniekiem, kas novērtē tās augsti profesionālo tiešraižu un koncertierakstu kvalitāti. Līdz ar 28.maiju tiks atklāta arī Dubultu koncertzāles facebook lapa, kas ļaus sekot līdzi aktuālajiem notikumiem, koncertiem un ierakstiem koncertzāles virtuālajā un ar laiku arī klātienes vidē.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas 60. gadu jubilejas gada svinīgais noslēgums

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.