Jau sesto gadu desmitu saviļņoti mūzikā!

Jau sesto gadu desmitu saviļņoti mūzikā!

NODAĻU KONCERTIERAKSTI ZEM APRAKSTA

Jūrmalas Mūzikas vidusskola aicina skanīgi un iedvesmojoši noslēgt skolas 60. jubilejas gadu! Tiešsaistē izskanēs attālinātie nodaļu koncerti, kā arī atvēršanas svētkus piedzīvos skolas vēstures grāmata un Dubultu digitālā koncertzāle.

 No 27. aprīļa četras nedēļas katru otrdienu plkst. 17.00 virtuālajā vidē izskanēs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas nodaļu koncerti, veltīti skolas 60. gadskārtas izskaņai. Koncertu cikls noslēgsies ar grāmatas prezentāciju un Dubultu digitālās koncertzāles atklāšanu 28. maijā.

 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jubilejas gads iesākās ar tā atklāšanu Dubultu koncertzālē 2020. gada 1. septembrī, kad tikāmies klātienē un sveikt skolu svētkos bija ieradies arī Valsts prezidents Egils Levits. Turpmākais mācību gads jau lielākoties ir aizvadīts attālināti, tomēr audzēkņi un pedagogi turpina savu darbu un skola ir radusi iespēju veidot koncertus digitālajā vidē. Decembrī izskanēja Ziemassvētku koncerts “Ziema”, 14. februārī koncerts – veltījums visiem Latvijas mediķiem un šobrīd, tuvojoties jubilejas gada noslēgumam, skola gatavo nodaļu muzikālos sveicienus, kas četros virtuālajos koncertos izskanēs katru otrdienu plkst. 17.00 no 27. aprīļa līdz 18. maijam skolas facebook kontā un Youtube kanālā Jurmala Live. Koncerti būs pieejami arī pēc tiešraides.

Pirmais koncerts 27. aprīlī būs veltīts taustiņinstrumentu nodaļai, kas ir senākā un plašāk pārstāvētā nodaļa audzēkņu skaita ziņā skolā. 4. maijā izskanēs vokālās, kora un vispārējo klavieru nodaļu koncerts, bet 11. maijā savu sniegumu rādīs stīgu nodaļas audzēkņi. Noslēdzošais nodaļu koncerts 18. maijā būs veltīts pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļai, kas, savukārt, pārstāv plašāko instrumentu klāstu skolā. 

 Katrā no nodaļām veltītajā nedēļā skolas sociālajos tīklos parādīsies arī nodaļas skolotāju sveicieni un interesanti fakti no topošās grāmatas par skolas vēsturi, kas tiks atklāta noslēguma pasākumā 28. maijā. Skolas pastāvēšanas laikā pirmo reizi tiek gatavota grāmata par tās vēsturi un attīstību, līdz šim nav veikts tik padziļināts pētījums. Grāmata sniegs vērtīgu ieskatu gan laikmeta, gan skolas vēsturē, apkopos gadu laikā krāto faktoloģisko materiālu un vēsturisko notikumu aculiecinieku intervijas, kā arī sniegs piederības sajūtu ar skolu saistītajiem audzēkņiem, pedagogiem, novadniekiem un visiem mūzikas lauka interesentiem un ekspertiem, atklājot tās īpašo lomu profesionālās mūzikas izglītības attīstībā un sabiedrības inteliģences veidošanā.

Grāmatas autore ir Rakstniecības un mūzikas muzeja pētniecības nodaļas mākslas eksperte, mākslas doktore, ap 50 rakstu un 50 grāmatu autore par mūzikas jautājumiem Inese Žune, grāmatas māksliecisko ietērpu veido grafiķe un daudzu grāmatu dizaina autore Arta Ozola-Jaunarāja, zinātnisko redaktūru un korektūru veic JVLMA Zinātniskās pētniecības centra līdzstrādniece un JVLMA asociētā profesore Baiba Jaunslaviete.

Noslēdzot jubilejas gadu, skola vēlas arī veikt soli pretim jaunām iespējām, atklājot Dubultu digitālo koncertzāli, kas piedāvās iespēju profesonāliem mūziķiem, kā arī skolas izcilākajiem audzēkņiem veidot virtuālos koncertus un tiešraides.

Izaicinājumi, kas kopīgi ir pārvarēti šī gada laikā, sniedz pārliecību, ka jubilejas gada moto “Saviļņoti mūzikā” ir iedvesmas spēks, kas ļauj pārvarēt jebkuras grūtības un pārmaiņu laikus, nesot mūzikas garu tālāk nākotnē.

 Īpašs paldies audzēkņu vecākiem par atbalstu svētku pasākumiem un attālināto koncertu norisei!

Tiekamies mūzikā!

Taustiņinstrumentu nodaļas koncerts VELTĪTS SKOLAS 60. JUBILEJAI, tiešraide 27.04./17.00
VOKĀLĀS MŪZIKAS UN VISPĀRĒJO KLAVIERU NODAĻU KONCERTS VELTĪTS SKOLAS 60. JUBILEJAI, tiešraide 04.05./17.00
STĪGU INSTRUMENTU NODAĻAS KONCERTS VELTĪTS SKOLAS 60. JUBILEJAI, tiešraide 11.05./17.00
PŪŠAMINSTRUMENTU UN SITAMINSTRUMENTU NODAĻAS KONCERTS VELTĪTS SKOLAS 60. JUBILEJAI, tiešraide 18.05./17.00

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.