Muzikāls stāsts – Reiz satikās mažors ar minoru kopā ar pianisti Agnesi Egliņu un neredzīgajiem jaunajiem mūziķiem  / ATCELTS

Muzikāls stāsts – Reiz satikās mažors ar minoru kopā ar pianisti Agnesi Egliņu un neredzīgajiem jaunajiem mūziķiem / ATCELTS

24. martā plkst. 18.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu kamerzālē gaidāms īpašs koncerts Muzikālo sajūtu stāsts “Reiz satikās mažors ar minoru…”, ko fonds Nāc līdzās! veido sadarbībā ar pianisti Agnesi Egliņu un neredzīgajiem jaunajiem talantiem mūzikā Līvu Paleju (saksofons), Maiju Fogeli (flauta),  Mihailu Oļehovu (akordeons), kā arī mūziķi Aivaru Meijeru (kontrabass).

Fondam Nāc līdzās! jau vairāku gadu garumā uzveidojusies sadarbība ar talantīgo pianisti Agnesi Egliņu.  Un tieši tādēļ dzima ideja, apvienojot muzikālos spēkus – izveidot muzikālu stāstu, kurā Agnese Egliņa muzicētu kopā ar Integratīvā  mākslas festivāla Nāc līdzās! neredzīgajiem laureātiem – Līvu Paleju, Maiju Fogeli un Mihailu Oļehovu. Visi ir lieliski sava instrumenta spēles izpildītāji. Meitenes beigušas  mūzikas skolu – Maija  flautas spēli Juglas mūzikas skolā pie skolotājas Ivetas Lāriņas, tagad ir jau 3.kursa studente LMA. Līva Juglas mūzikas skolā (pēc veiksmīgi absolvētas klavieru klases) turpina mācīties saksofona spēli Pāvula Jurjāna mūzikas vidusskolā, bet Mihails Oļehovs beidzis Pāvula Jurjāna mūzikas skolā akordeona spēli pie skolotājas Nadeždas Pisarevas un tagad studē Prāgas mūzikas koledžā. Šajā koncertā viņi spēlēs skaņdarbus duetā ar pianisti Agnesi Egliņu.

          Jāpiebilst, ka visi solisti  apveltīti ar absolūtajām muzikālajām dzirdēm, un varbūt tāpēc pasauli dzird nedaudz citādi.

            Programmā skanēs skaitstākās melodijas, ko radījuši G.Telemans. J.Mediņs, Dž. Geršvins, A.Pjaccolla, J.Peškovs, L.Kalls u.c.

Koncerts Dubultu koncertzālē tiek rīkots Jūrmalas Mūzikas vidusskolas karjeras izglītības programmas ietvaros. Programma paredzēta mūzikas skolas audzēkņu profesionālās izaugsmes veicināšanai, kā arī ir atvērta visiem interesentiem, kas vēlas baudīt augstvērtīgu muzikālo piedāvājumu. Koncertu var apmeklēt bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.