Komponista Alfrēda Kalniņa 140. gadskārtai veltīts muzikāls vakars

Komponista Alfrēda Kalniņa 140. gadskārtai veltīts muzikāls vakars

12. martā plkst. 17.30 Dubultu koncertzālē Jūrmalas Mūzikas vidusskolas vokālās un skatuves mākslas klases audzēkņi piedāvā koncertlekcijas formātā iepazīt komponista Alfrēda Kalniņa dzīvi un muzikālo daiļradi.

Grūti iedomāties latviešu profesionālās mūziku attīstību bez komponista Alfrēda Kalniņa muzikālā devuma. Viņš bija izcils ērģelnieks, aktīvs kultūras darbinieks,  pedagogs un mūzikas kritiķis. Viņa komponētā opera BAŅUTA, solo dziesmas,  ērģeļmūzika, simfoniskā, klavieru un kora mūzika priecē klausītājus arī šodien.

Kā veidojās komponista dzīve, pasaules uztvere dažādos laika periodos? Vēlamies palīdzēt jums iepazīt Alfrēda Kalniņa mūziku, iejusties laikmetā, vidē un notikumos, kas ietekmēja izcilā komponista personības veidošanos un daiļrades izaugsmi. Koncertlekciju papildinās režisora, Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja, Gunta Gailīša komentārs, kas  palīdzēs akcentēt operas Baņuta kultūrvēsturisko nozīmi.   Viņa kolekcijā atrodas daudzi unikāli materiāli un viens no tiem ir komponista Alfrēda Kalniņa diriģenta zizlis, ar kuru komponists tālajā 1920. gada maijā, diriģēja savas operas pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā.

Koncertuzvedumā piedalīsies Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēkņi Marija Magdalēna Saltā, Linda Krūmiņa, Adrija Silva Kukuvasa, Estere Ņikitina, Alekss Macats , Daniils Lugovskis, Viestards Valbe  un Marlēna Gavare. Koncertmeistars Andris Veinbergs, scenārija autore un vokālais pedagogs Karmene Radovska, režisore,  runas un skatuves mākslas pedagogs Lauma Balode. Programmā skanēs Alfrēda Kalniņa mūzika. Koncertlekciju var apmeklēt bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.