Kaziņika dienas. Mihails Kaziņiks lekcija-koncerts "Mūzikas slepenās zīmes"

Kaziņika dienas. Mihails Kaziņiks lekcija-koncerts "Mūzikas slepenās zīmes"

Pasākumu organizē Biedrība Starptautiskais talantu centrs, Reģ.nr.Nr 40008073996

lekcija koncerts vecākiem un bērniem.
Mihails Kaziņiks  
Vijolnieks, pedagogs, muzikologs
“Mūzikas noslēpumainās zīmes”.
                                                               Bez mūzikas dzīve būtu kļūda. Nīče.

Mīļās māmiņas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi, tēvoči un tantes! Ja vēlaties, lai jūsu bērns sper pirmo soli Nobela prēmijas virzienā, nesāciet ar fiziku vai ķīmiju, pat ne ar matemātiku. Sāciet ar mūziku. Jo mūzikā ir apslēpta barība cilvēka smadzeņu attīstībai…
Ir ļoti svarīgi, lai ikviens, kurš atnāks uz koncertu, atklātu sev izcilu grāmatu, mūzikas un gleznu noslēpumus.  Un lai katrs aizdomātos par ļoti svarīgu jautājumu: kas ir kultūra un kāpēc cilvēks tiek dēvēts par radošo garu. 
Jo vairāk mēs pētām izcilas mūzikas ietekmi uz cilvēku, jo vairāk saprotam, kad, kādos apstākļos tā var skart vidziļākās jūtas. Ja mūziku klausāmies tikai virspusēji, tā mūs ietekmē skaistu melodiju, akordu, ritmu līmenī. Taču patiesībā mūzika ir šifrēts slepenraksts, tajā ir milzīgas zināšanas par Visuma un Civilizācijas noslēpumiem. Cilvēks, kurš izprot mūziku līdz tās dzīlēm, atklāj sev milzīgo vēstures, kultūras, zinātnes pasauli. Kas jāzina, lai izprastu mūzikas kodus? Kas jāizjūt? Tieši tam ir veltīts mūsu koncerts, mūsu sarunas, mūsu atklājumi un mūsu pārdzīvojumi.
Daudzu gadu garumā Mihailam Kaziņikam ir izdevies atklāt izcilas mūzikas skaistumu simtiem tūkstošu bērnu un pieaugušo, kuri ir piedzīvojuši neizsakāma prieka un laimes sajūtu.  
Un tagad jums ir iespēja atklāt ko tādu, kas apvērsīs jūsu dzīvi kājām gaisā. 

Koncertā piedalīsies: konkursa “Uzlecošās zvaigznes” pirmais laureāts, vijolnieks, konkursa žūrijas loceklis, šobrīd Vācijā dzīvojošais Dainis Medjaņiks, kā arī dažādu Jūrmalas un Rīgas mūzikas skolu konkursu laureāti – instrumentālisti.
Vakara pārsteigums ir Mihaila Kaziņika audzēknis no Zviedrijas, dziedātājs Oke Lindgrēns, kuram ir 91 gads.  Viņš ir reāls pierādījums tam, ka mūzika uzlabo veselību un atmiņu. Viņa dziedājums, izturēšanās, balss, slaidums ir kā pārmetums visiem tiem, kuri jau 70-80 gadu vecumā uzskata, ka dzīve ir beigusies. Ar savu dzīvesprieku, humora izjūtu, mūzikas mīlestību viņš sniedz atbalstu pat pašam Kaziņikam. Jūs sapratīsiet kāpēc. Viņš ir unikāls. Atceras visus tekstus krievu, itāļu, latīņu un franču valodā. Divas reizes piedalījies Kaziņika akadēmijā Zviedrijā. Visi ir sajūsmā!
Uz drīzu tikšanos ar Maestro un mūziķiem.

Biļetes www.bilesuserviss.lv
Info 28 491 488

Vairāk informācijas: http:// ict-stars.eu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.