JMV Vokālās un skatuves mākslas/sitaminstrumentu programmu audzēkņu un pedagogu koncerts

JMV Vokālās un skatuves mākslas/sitaminstrumentu programmu audzēkņu un pedagogu koncerts

Sestdien, 28. janvārī pl. 17.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē notiks “Vokālās un skatuves mākslas” un “Sitaminstrumentu” programmu audzēkņu un pedagogu koncerts “Komponista Jāņa Lūsēna portrets mūzikā un dzīvē”.

Komponista Jāņa Lūsēna mūzika klausītāju uzrunā ļoti personiski. Tā ir melodiska, ziemeļnieciski poētiska un  romantiska. Komponists savu ceļu mūzikā esot sācis ar brīvām improvizācijām, ļaujoties jaušām un nejaušām saskaņu un tembru saspēlēm. 15 gadu vecumā tās bija Liepājas Annas un Trīsvienības baznīcas ērģeles, vēlāk studiju gados – elektroniskās mūzikas  iespējas,  un visa mūža garumā aizrautīga un nerimstoša  interese par mūzikas plašumu, daudzveidīgajiem instrumentiem un brīvības sajūtu, ko dod saslēgšanās un ļaušanās brīnumam…
Koncertprogrammu „Komponista Jāņa Lūsēna portrets mūzikā un dzīvē” ir sagatavojoši Jūrmalas Mūzikas vidusskolas „ Vokālās un skatuves mākslas ”   un  „Sitaminstrumentu ”programmu audzēkņi un pedagogi. Koncertā dzirdēsiet iemīļotas dziesmas un vokālos ansambļus  no  J. Lūsēna mūzikliem un koncertciklu programmām.
Koncertmeistars Andris Veinbergs
Pedagogi: K. Radovska, O. Pjatigorska, Ģ. Timma un R. Vazdika

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.