Jūrmalas Mūzikas vidusskolā notiek Latvijas Simtgades jauniešu orķestra noslēdzošie kopmēģinājumi Jūrmalas festivāla koncertiem.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolā notiek Latvijas Simtgades jauniešu orķestra noslēdzošie kopmēģinājumi Jūrmalas festivāla koncertiem.

Nedēļu pirms Jūrmalas festivāla Jūrmalas Mūzikas vidusskola savās telpās uzņem Latvijas Simtgades jauniešu orķestri. 76 jaunie mūziķi no visas Latvijas nedēļas garumā kopmēģinājumos ar māksliniekiem, individuālajos un instrumentu grupu mēģinājumos noslēgs gatavošanos orķestra lielajam notikumam – Jūrmalas festivālam.

Latvijas Simtgades jauniešu orķestra sastāvs tiek izraudzīts īpašā konkursā. Jaunie talanti – jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem – no dažādām Latvijas mūzikas skolām jau gada sākumā tika izraudzīti īpašā konkursā, lai orķestra sastāvā kopā ar Latvijas un pasaules mūzikas zvaigznēm priecētu klausītājus Jūrmalas festivāla koncertos, kas no 22. līdz 28. jūlijam norisināsies Dzintaru koncertzālē. Talantīgo jauniešu vidū ir arī jūrmalnieki, tostarp pieci Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi – četri vijolnieki un čellists.

23. jūlijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē jauniešu orķestris diriģenta Aināra Rubiķa vadībā koncertā “Dzimuši Latvijā” muzicēs kopā ar solistu Intaru Busuli, ērģelnieci Ivetu Apkalnu, tenoru Aleksandru Antoņenko un pianistu Vestardu Šimku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.