Atvērto durvju diena Jūrmalas Mūzikas vidusskolā!

Atvērto durvju diena Jūrmalas Mūzikas vidusskolā!

27. aprīlī no plkst. 10 Jūrmalas Mūzikas vidusskola aicina ikvienu interesentu iepazīties ar skolas piedāvātajām apmācības iespējām.

Skolā iespējams apgūt gandrīz divdesmit dažādus mūzikas instrumentus sešgadīgā vai astoņgadīgā pamatskolas kursā un pēc tam turpināt mācības arī vidusskolas līmenī, kas sagatavo iestājai Mūzikas akadēmijā.

Skola lepojas ar gandrīz 60 gadu ilgām pastāvēšanas tradīcijām, kas garantē augstu profesionālo līmeni, ko regulāri apliecina arī mūsu skolas audzēkņu daudzskaitlīgie un augstie panākumi konkursos. Mēs lepojamies ar mūsu skolas absolventiem – klarnetistu Egīlu Šēferu, vijolniekiem Vinetu Sareiku, Elīnu Bukšu, Paulu Šūmani, Lieni Neiju – Kalniņu un Raimondu Ozolu, altisti Regīnu Maļecku, čellistu Ruslanu Viļenski, muzikoloģēm Karinu Bērziņu, Ilgu Augusti, Zani Prēdeli, komponistiem Rihardu Dubru, Anastasiju Kadišu, ērģeļbūves meistaru Jāni Kalniņu, ērģelnieci Edīti Deksni, pianistiem Jāni Maļecki, Endiju Renemani, Imantu Blūzmani, Antonu Rosputjko, koklētāju Kristīni Dmitrijevu, dziedātāju Eviju Martinsoni, folkloristi Māru Mellēnu, klavesīnisti Darju Zemeli, grupas “Menuets” mūziķiem Andri un Juri Sējāniem, Adrianu Kukuvasu, Raimondu Bartaševicu un daudzām citām ievērojamām personībām.

Kopš 2018. gada septembra Jūrmalas Mūzikas vidusskola ir ieguvusi tai speciāli būvētas jaunas un plašas telpas, kas sniedz daudz līdz šim nebijušu iespēju skolas mācību procesa nodrošināšanai un kultūrizglītības vides veidošanai.

Jūrmalas Mūzikas vidusskola atrodas Strēlnieku prospektā 30 k-1, blakus Mākslas skolai un Dubultu bibliotēkai. Profesionālās ievirzes skolas un bibliotēka ir apvienotas Dubultu kultūras kvartālā, kas ir ģimeņu izaugsmes centrs.

Mūzikas vidusskolā ir izbūvēta akustiskā koncertzāle, kas nosaukta par Dubultu koncertzāli. Skaņas kvalitātes ziņā zāle ir viena no labākajam Latvijā. Zālē ir 400 uz amfiteātra veida paaugstinājuma izvietotas skatītāju vietas un skatuve.

Šobrīd skolā mācās vairāk kā 500 audzēkņu taustiņinstrumentu, stīgu instrumentu, pūšaminstrumentu, sitaminstrumentu un vokālās mūzikas programmās. Jums ir iespēja iepazīties ar skolas piedāvājumu klātienē, izstaigājot skolas telpas, tiekoties ar pedagogiem, izmēģinot sev interesējošos mūzikas instrumentus.

No plkst. 10. līdz plkst. 14 skolas atvērto durvju dienas ietvaros notiks prezentācija par skolu, orientēšanās spēle “Mūzikas magnēts” bērniem un vecākiem, darbosies informācijas birojs. Dienas noslēgumā, plkst. 14.00 visus apmeklētājus aicinām uz Dubultu koncertzāli – Jūrmalas un Tukuma Mūzikas skolu draudzības koncertu “Lai skan”, kurā piedalīsies pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļu audzēkņi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.