Latvijas valsts simtgades svinības Jūrmalas Mūzikas vidusskolā

Latvijas valsts simtgades svinības Jūrmalas Mūzikas vidusskolā

[arve url=”https://youtu.be/2tDIm2wIK8g” /]

Latvijas valsts simtgades svinības Jūrmalas Mūzikas vidusskolā 15. novembrī

Dubultu Kultūras kvartāla svētīšana,
Latvijas Valsts svētku koncerts,
pirmatskaņojums un gobelēna dāvinājums.


15. novembrī plkst. 17.30 Dubultu Kultūras kvartāla pagalmā Jūrmalas pilsētas kristīgo konfesiju mācītāji teiks svētības vārdus; godinot Latvijas simtgadi, Jūrmalas Mākslas skolas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un Jūrmalas Centrālās bibliotēkas pārstāvji iedegs sveces.
Pēc tam, plkst. 18.00 Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunajā Dubultu koncertzālē notiks Latvijas Valsts svētku simtgadei veltīts koncerts, kurā tiks pirmatskaņots Andra Baloža skaņdarbs ar Leona Brieža vārdiem „Baltais ceļš“, kā arī tiks atklāts mākslinieka Egila Rozenberga veidotais lielformāta gobelēns – mākslinieka dāvinājums Jūrmalas Mūzikas vidusskolai – „Skaņas dzimšana“.

Muzikālā kompozīcija „Baltais ceļš“ ir speciāli radīta šim koncertam, tā tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu un veltīta jaunās Jūrmalas Mūzikas vidusskolas ēkas atklāšanai Latvijas simtgades gadā.
Mūzikas autors ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogs, komponists Andris Balodis, teksta autors – dzejnieks, jūrmalnieks Leons Briedis.

Skaņdarba saturiskās idejas pamatā ir doma par Latvijas nākotni caur bērna radošo attīstību un izaugsmi, savā ziņā vēstot, ka muzikālā izglītība Latvijas kultūrvēstures kontekstā ir viena no tām vērtībām, kas rada un atspoguļo latvisko identitāti.

Skaņdarba atskaņojumā piedalīsies gan Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi, gan arī praktiski visu nodaļu audzēkņi – kora, stīgu, pūtēju, koklētāju, ģitāru, sitaminstrumentu, ērģeļu un klavieru.

Koncertā skanēs arī Andreja Jurjāna kantāte „Tēvijai“ un citi latviešu komponistu darbi Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņu atskaņojumā.

Valsts svētku sarīkojumā 15. novembrī Jūrmalas Mūzikas vidusskola saņems dāvinājumu no mākslinieka Egila Rozenberga – viņa veidoto lielformāta gobelēnu „Skaņas dzimšana“. Skolā jau ir apskatāma Egila Rozenberga darbu izstāde „Transfigurācija“. Šī izstāde, kā arī jaunā gobelēna izveide ir ietverta SIA “Al Secco” īstenotajā projektā “Egils Rozenbergs Jūrmalai”. Projektu atbalsta Jūrmalas pilsētas pašvaldība Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto projektu konkursā “Jūrmala – Latvijas valsts simtgadei”.

Pirms koncerta sākuma, plkst. 17.30, Jūrmalas pilsētas kristīgo konfesiju mācītāji teiks svētības vārdus jaunajam Dubultu Kultūras kvartālam; godinot Latvijas simtgadi, Jūrmalas Mākslas skolas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un Jūrmalas Centrālās bibliotēkas pārstāvji iedegs sveces.

Aicinām jūrmalniekus dalīties priekā par jaunuzcelto Jūrmalas Mūzikas vidusskolu Latvijas Valsts svētku simtgadē, tai veltītajiem jaunradītajiem mūzikas un mākslas darbiem, kas būs klausāmi un skatāmi skolas izcilajā akustiskajā Dubultu koncertzālē Latvijas valsts svētkiem veltītajā sarīkojumā 15. novembrī!