Izskanējis Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvarteta "Quattro Differente" koncerts

Izskanējis Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvarteta "Quattro Differente" koncerts

29. novembrī plkst. 18.00 Dubultu koncertzālē (Jūrmala, Strēlnieku pr. 30) notika Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvarteta “Quattro Differente” koncerts  “Mazu brīdi pirms”.

Koncerta programmā iekļautas Jāņa Lūsēna, Marinas Vidmontes, Romāna Faļkenšteina, Eižena Damara (Eugène Damaré), Astora Pjacollas (Astor Piazzolla) un citu autoru kompozīcijas. Līdzās klarnešu kvarteta mūziķiem koncertā uzstājās Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņi Ignatijs Triškins (saksofons), Selma Agate Zviedre (vokāls) un Patrīcija Ose (vokāls). Pikolo flautas solo skanēja seržantes Lauras Salītes izpildījumā, savukārt koncerta īpašais viesis komponists, aranžētājs un mūzikas producents Romāns Faļkenšteins, kurš šim koncertam  radījis jaundarbu klarnešu kvarteta “Quattro Differente” mūziķiem. 

“Koncerta diena  izvēlēta laikā starp diviem gada lielākajiem notikumiem – patriotu mēnesi un Ziemassvētkiem. Sāksies Adventa priecīgais un mierpilnais periods. Cilvēkiem tas saistās ar cerībām un ticēšanu brīnumiem, tāpēc mēs savu  jaunizveidoto koncertprogrammu esam veidojuši tikai gaišos toņos un pozitīvā garā. Šoreiz mūsu galvenais uzdevums ir ļaut klausītājam atslēgties no ikdienas pienākumiem un jau laicīgi pievērst uzmanību gaidāmajiem Kristus dzimšanas svētkiem”, – stāsta klarnešu kvarteta mākslinieciskais vadītājs virsseržants Guntars Gedroics.

Klarnešu kvartets “Quattro Differente” ir senākais Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansamblis, kas cītīgi glabā kamermuzicēšanas tradīcijas. Tas ir piedalījies neskaitāmos pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Kvartets ir nozīmīgs tieši ar savu sniegto ieguldījumu latviešu akadēmiskajā mūzikā. To raksturo nemitīga attīstība un sadarbība ar komponistiem un mūziķiem starptautiskā līmenī. Aizvien jaunu koncertprogrammu veidošana ir ansambļa prioritāte.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir dibināts 1992. gada 2. februārī un tā ir viena no atpazīstamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā orķestris visbiežāk asociējas ar valstī nozīmīgiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbībā ir apvienotas vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, defilē programmu demonstrējumi, orķestra un kameransambļu koncerti. Pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārās mūzikas festivālos. Orķestra programmas ir guvušas lielu klausītāju atzinību daudzās ārvalstīs, kā arī dzimtajā Latvijā.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolu un komponistu Romānu Faļkenšteinu.

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.