“Un uzsmaidīs debesīm rītausma”...

“Un uzsmaidīs debesīm rītausma”...

Muzikāli literārs uzvedums “Un uzsmaidīs debesīm rītausma”

28. novembrī plkst. 17.30 Jūrmalas Mūzikas vidusskolā Strēlnieku prospektā Jūrmalas iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt koncertizrādi “Dzeja mūzikā” ar latviešu komponista Adriana Kukuvasa radīto mūziku un krievu dzejnieka Sergeja Jeseņina vārdiem.

Koncertizrāde oriģinālvalodā paver lielisku iespēju iepazīties ar izcilā krievu dzejnieka daiļradi, parādot, ka mākslā, mūzikā, dzejā un savstarpējā komunikācijā neeksistē robežas. Izrādē piedalās Adrians Kukuvass, Māris Repšs, Karina Lučiņina un instrumentālā grupa “Los Pulidos”.
Mūzikas autors, jūrmalnieks Adrians Kukuvass: “Sergeja Jeseņina dzejā ir arī vārdi, kuri vairs mūsu laikos netiek lietoti, bet ir dzejoļi, kuri šķiet kā vakar uzrakstīti. Šīs dzejas melodika bija tā, kas mani ļoti, ļoti piesaistīja. Dzejoļi ir par mīlestību – gan par mīlestību uz sievieti, gan uz dzimto zemi, tās dabu. Tur ir it kā ļoti vienkārši vārdi, bet tie ir dziļi poētiski.”
Koncertizrāde tiek rīkota projektā “Un uzsmaida debesīm rītausma”, iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā to atbalstījusi Jūrmalas pilsētas dome. Projekta mērķis ir veicināt dažādu kopienu saliedētību.
Ar koncertlekcijām plānots apmeklēt arī Pumpuru vidusskolu un Jūrmalas Valsts ģimnāziju, kur skolēni aicinās citu skolu audzēkņus uz tikšanos, pēc pasākuma savstarpēji dalīsies gūtajos iespaidos.Ieeja bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.