Ojāra Griķa foto izstādes atklāšana "Dzīve mūzikā. Vērojums"

Ojāra Griķa foto izstādes atklāšana "Dzīve mūzikā. Vērojums"

Skolotāju dienai veltīta izstāde
Fotogrāfs
Ojārs Griķis

Ojāra Griķa foto izstādes atklāšana "Dzīve mūzikā. Vērojums"

Sveicot skolas pedagogus skolotāju dienā, fotogrāfs Ojārs Griķis sniedz savu vērojumu par skolotāju dzīvi mūzikā, kas aizrit gan ikdienas darbā ar audzēkņiem, gan dāvājot muzikālu pārdzīvojumu koncertu laikā.

Par izstādes iedvesmas avotu autors min: “viena no smalkākajām gaismas vibrācijām – mūzika plūst caur cilvēku, pārveidojot cilvēkus un vidi apkārt. Būt mūziķim, manā izpratnē, ir gan lāsts, gan misija. Izpildot skaņdarbus, atklājas mūziķa un komponista dvēsele, kas izpaužas sejā un ķermeņa valodā. Šo pārdzīvojumu cenšos atspoguļot.”

Skolotājs ir tilts, kas savieno audzēkni ar bagātīgo mūzikas pasauli un palīdz dzimt jaunajam mūzikas klausītājam, izpildītājam, līdzradītājam un tālāk iedvesmotājam. Pateicoties skolotāja sniegtajai izpratnei un mīlestībai, mūzika iegūst jaunu spēku un sniedz spārnus jaunajai paaudzei turpināt dzīvi mūzikā.

Par autoru

Fotogrāfam Ojāram Griķim ir liela profesionālā pieredze strādājot Rīgas kinostudijā, vadošajos Latvijas laikrakstos un žurnālos, prezidenta kancelejā, Latvijas Telegrāfa aģentūrā un citviet. Šobrīd Ojārs Griķis darbojas kā plaša profila brīvais fotogrāfs, kā arī ir viens no vadošajiem Jūrmalas foto studijas “Aspazija” fotogrāfiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.