Galerija: Vasaras dienas nometne "Muzikālā vasara"

Galerija: Vasaras dienas nometne "Muzikālā vasara"

Vasaras noslēgumā, divās pēdējās augusta nedēļās pirmo reizi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā norisinājās dienas nometne “Muzikālā vasara”, kur 24 pedagogu vadībā notika dažādas muzikāli radošas nodarbības, kurās piedalījās gandrīz 100 audzēkņu.

Pirmajā nedēļā nometnē piedalījās sagatavošanas un pirmās klases audzēkņi, kuri ir veiksmīgi nokārtojuši iestājeksāmenus un ir gatavi uzsākt iepazīt mūzikas pasauli mācoties mūzikas skolā. Nedēļas laikā audzēkņi adaptējās modernajās, skaistajās skolas telpās, iepazinās ar pedagogiem un saviem jaunajiem klases biedriem. JMV pedagogu vadībā audzēkņi muzicēja, ritmizēja, dziedāja un sāka jau iepazīt mūzikas pamatelementus, kā arī iepazīt slavenāko komponistu daiļradi.

Jauniem muzikantiem 2.septembrī jau bija pirmā iespēja gūt skatuves pieredzi svinīgā Mācību gada atklāšanas koncertā, dziedot dziesmas, kuras tika apgūtas nometnes laikā, ar skolas sagatavošanas līdz 2.klases kori Andra Baloža vadībā.

Savukārt, nometnes otrās nedēļas laikā  piedalījās dažādu specialitāšu audzēkņi no 2. – 12.klasēm, kuri apguva kolektīvo muzicēšanu, spēlējot JMV instrumentālajos ansambļos – kokļu, ģitāru, akordeonu, saksofonu ansamblī, kā arī vokālajā ansamblī. Tāpat audzēkņiem bija iespēja pilnveidot arī savas solistu prasmes, gatavojot savus solo priekšnesumus.

Šī jaunā skolas tradīcija ar Jūrmalas pilsētas domes finansiālo atbalstu ir pavērusi audzēkņiem iespēju vasarā muzicēt brīvā, radošā gaisotnē, iegūt jaunas instrumentu spēles iemaņas, kā arī pavadīt vasaru muzikāli.

 

JMV izglītības metodiķe

Irēna Andersone

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.