Koncerts "Bahs Baltijā"

Koncerts "Bahs Baltijā"

Aprīļa sākumā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija aicina uz diviem Ziemeļu un Baltijas valstu mūzikas akadēmiju studentu stīgu kamerorķestra koncertiem “Bahs Baltijā”, kurā kopā ar viesmākslinieku vijolnieku Sergeju Ostrovski (Izraēla/Šveice) muzicēs Helsinku, Tallinas, Rīgas un Viļņas studenti.

2. aprīlī plkst. 18.00 aicinām visus mūzikas interesentus uz koncertu Dubultu koncertzālē /ieeja brīva/, savukārt 3. aprīlī plkst. 18.00 šo koncertprogrammu būs iespējams dzirdēt arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija Lielajā zālē /biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs vai stundu pirms koncerta norises vietā/.

Programma:
J. Haidns Simfonija Nr. 44 “Trauer”
P. Vasks Meditācija vijolei un stīgu orķestrim “Vientuļais eņģelis”
J. S. Bahs darbi – Otrā svīta si minorā BWV 1067 un Ceturtais Brandenburgas koncerts BWV 1049 /solistes Darja Baranova un Egija Sproğe-Orehova/

Sergejs Ostrovskis ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, “Aviv” stīgu kvarteta dibinātājs, kādreizējais Šveices simfoniskā orķestra “Orchestre de la Suisse Romande” koncertmeistars un tagadējais kamerorķestra “Soloists of Neuchatel” diriģents un mākslinieciskais vadītājs. Pašlaik Ostrovskis ir arī Ženēvas Mūzikas augstskolas vijoles un kamermūzikas klases profesors. Viņa vijole skanējusi tādās pasaulslavenās koncertzālēs kā Carnegie un Alice Tully zālēs Ņujorkā, Vašingtonas Kenedija centrā un Kongresa bibliotēkā, Wigmore un Royal Festival koncertzālēs Londonā, Cīrihes Tonhallē, Ķelnes Filharmonijā, Vīnes Konzerthaus, Parīzē, Izraēlā, Kanādā, Ķīnā, Brazīlijā, Dienvidāfrikā un Austrālijā.

***
Vairāk par projektu un tā norisēm: http://www.jvlma.lv/latvian/news/34075.html

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.