Kokles spēles audzēkņi Maskavā gūst godalgotas vietas

Kokles spēles audzēkņi Maskavā gūst godalgotas vietas

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas koklētāji ar panākumiem atgriezušies no Starptautiska daudzstīgu instrumentu konkursa “Piemaskavas kauss”, kas notika no 8.-10.martam Maskavas apgabala pilsētā Koroļova. Konkursā piedalījās vairāk kā 100 nacionālo daudzstīgu instrumentu spēlētāji solisti un ansambļi no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas un Ķīnas. Konkurss noritēja divās kārtās. No Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pieciem solistiem uz otro kārtu tika trīs – Sofija Fransīna Brežģe, Viktorija Rebeka Šmite un Rūta Zālīte.

Sofija otrajā kārtā atskaņoja krievu komponista K.Šahanova koncertu kopā ar lielisko Maskavas apgabala S.Prokofjeva Mūzikas koledžas tautas instrumentu orķestri un kopvērtējumā ieguva 2.vietu. Savukārt vecākās grupas solistes Viktorija un Rūta spēlēja G.F.Hendeļa Koncertu Si bemol mažorā ar šīs mācību iestādes kamerorķestri. Rūta Zālīte ieguva 3.vietu. Koklētāju ansamblis pedagoģes Kristīnes Dmitrijevas vadībā rādīja savas prasmes gan klasiskās, gan tautas, gan populārās mūzikas atskaņojumā, Noslēguma koncertā lieliski atskaņojot grupas The white stripes dziesmas “Seven Nation army” kaverversiju, un konkursā atskaņojot J.S.Baha I daļu no ērģeļkoncerta BWV 593 un latviešu tautasdziesmu “Auga, auga rūžeņa” Kristīnes Dmitrijevas apdarē.

Kopumā ansamblis ieguva 2.vietu. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija, pārstāvji no Krievijas, Lietuvas un Ķīnas. Audzēkņiem bija interesanti iepazīties ar dažādo tautas instrumentu skanējumu un spēles paņēmieniem – krievu gusļiem, lietuvešu kanklēm, baltkrievu cimbolēm un ķīniešu guč-žeņu. Pateicoties Jūrmalas pilsētas Domes un Mūzikas vidusskolas atbalstam skolas audzēkņi ieguva nenovērtējamu pieredzi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.