Ģimeņu ansambļu koncerts "Savējie skolā - savējie mūzikā"!

Ģimeņu ansambļu koncerts "Savējie skolā - savējie mūzikā"!

Jau trešo gadu Jūrmalas Mūzikas vidusskolā notiks koncerts “Savējie skolā – savējie mūzikā”, kurā piedalīsies ģimeņu ansambļi.

Šī koncerta īpašais viesis būs mūsu skolas absolvents, izcilais vijolnieks Raimonds Ozols ar savu māsu – mūsu skolas ilggadīgo koncertmeistari Ligitu Ozolu.

Tradīcija, ka visdažādākie muzikālie sastāvi, kuros viens no dalībniekiem ir vai nu Jūrmalas mūzikas vidusskolas audzēknis, vai pedagogs, kurš muzicē kopā ar vienu vai vairākiem saviem radiniekiem, stiprina ģimeņu saites. Lieliskā tradīcija ir aizsākusies vēl vecajā skolā, bet šogad pirmo gadu tiksimies jaunajā akustiskajā Dubultu koncertzālē.

 Mūsu skolā ir mācījušies vienas ģimenes pārstāvji pat vairākās paaudzēs, tādēļ nereti ansambļos spēlē arī bijušie absolventi, kuru bērni un, dažkārt, arī mazbērni tagad turpina iegūt muzikālo izglītību. Koncerta gaisotne ir ģimeniska, tā ideja ir atspoguļot sadzīviskās muzicēšanas tradīcijas, kuras nedrīkst novērtēt par zemu – to pamatā ir mūzikas mīlestība, kas motivē izkopt savas prasmes, vienlaikus rodot prieku un pielietojumu tām arī ikdienā. Neapšaubāmi, šāda koncepcija ir iederīga mīlestības svētku – Valentīna dienas gaisotnē, tādēļ arī koncerta norisei izvēlēta nākamā diena pēc šiem svētkiem – tas notiks piektdienas vakarā, 15. februārī plkst. 18.30 skolas kamerzālē. Gaidāmi arī citi, ne mazāk intriģējoši, pārsteigumi!

Aicinām pievienoties klausītāju pulkam ikvienu mūzikas draugu, ieeja brīva!

Edīte Deksne, koncerta mākslinieciskā vadītāja.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.