Ziemassvētku ieskaņas koncerts

Ziemassvētku ieskaņas koncerts

Ziemassvētku ieskaņas koncerts

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Ziemassvētku ieskaņas koncerts Dubultu koncertzālē

15. decembrī Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji un viesi vienosies kopīgā svētku sajūtas radīšanā Dubultu Kultūras kvartālā, kur visas dienas garumā notiks dažādi pasākumi – darbnīcas, tikšanās, izstādes. Krāšņās dienas noslēgumā Jūrmalas Mūzikas vidusskola (JMVS) ielūdz visus mūzikas mīļotājus uz Ziemassvētku ieskaņas koncertu 15. decembrī, 16.00 Dubultu koncertzālē. Koncertā uzstāsies visu skolas nodaļu audzēkņi – gan spēlējot vai dziedot solo, gan muzicējot ansambļos, kā arī dziedot koros vai spēlējot stīgu un pūtēju orķestros! Ziemassvētku noskaņu palīdzēs radīt arī jaundibinātās JMVS vokālās un skatuves mākslas nodaļas audzēkņi, izspēlējot teatrālas ainiņas un lasot dzeju. Koncerta īpašā viešņa būs Jūrmalas Mūzikas vidusskolas absolvente un starptautiski atzītā vijolniece Paula Šūmane. 

Paula Šūmane ir koncertējoša vijolniece, daudzu starptautisku konkursu laureāte, kā arī Lielās mūzikas balvas 2011 ieguvēja kategorijā “Gada debija”. Kā soliste uzstājusies ar Lisabonas Metropolitan orķestri, Bādenbādenes filharmonijas orķestri, Hofer Symphoniker, Klaipēdas Nacionālā teātra orķestri, Liepājas SO, LNSO, Sinfonietta Rīga u. c. Paula ar izcilību absolvējusi divas mūzikas augstskolas – Parīzes Nacionālo augstāko mūzikas un dejas konservatoriju un Grācas Mākslu universitāti, kur mācījās pie Jaīra Klesa un Borisa Garlicka. Pirms tam Paula Šūmane mācījās pie Ulda Viestura Sprūdža, Ojāra Kalniņa, Havivas Dimenšteines, Ludmilas Girskas, Gaļinas Akuļičas un Anetes Zvaigznes.

Koncerta programmā savijusies dažāda mūzika – varēs dzirdēt gan J. S. Baha un G. F. Hendeļa skaņdarbus, gan mums visiem pazīstamas Ziemassvētku melodijas. Koncertu vadīs un klausītājus caur Ziemassvētku stāstiem izvedīs īpaša radošā grupa. Ar savu klātbūtni koncertā pagodinās vēl viena JMVS absolvente – pieredzes bagātā Aiva Rozenberga, kas šobrīd ir Latvijas Institūta vadītāja.

Stundu pirms koncerta sākuma, kā arī koncerta starpbrīža laikā apmeklētājiem būs iespēja jau laicīgi sākt rūpēties par dāvanu sagādi saviem mīļajiem, jo JMVS par vietu savam gadatirgus izvēlējušies uzņēmīgie jaunieši no programmas Junior Achievement Latvia. Skolēnu mācību uzņēmumu radītos produktus tirgos paši jaunie uzņēmēji!

Ziemassvētku ieskaņas koncerts notiks:

Dubultu koncertzālē (Strēlnieku prospektā 30 k-1) plkst. 16:00

Ieeja brīva