Par godu Latvijas valsts simtgadei Jūrmalas Mūzikas vidusskolā izskan jaunradīta muzikāla kompozīcija „Baltais ceļš“

Par godu Latvijas valsts simtgadei Jūrmalas Mūzikas vidusskolā izskan jaunradīta muzikāla kompozīcija „Baltais ceļš“

Muzikālās kompozīcijas "Baltais ceļš" komponists un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogs Andris Balodis
Muzikālās kompozīcijas “Baltais ceļš” komponists un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogs Andris Balodis

15. novembrī Dubultu Kultūras kvartālā, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunajā Dubultu koncertzālē, notika Latvijas valsts simtgadei veltīts svinīgs sarīkojums. Koncertā izskanēja pirmatskaņojums –  Andra Baloža muzikāla kompozīcija ar Leona Brieža vārdiem ”Baltais ceļš”.

Muzikālā kompozīcija ”Baltais ceļš” tika radīta valsts svētku koncertam un veltīta jaunās Jūrmalas Mūzikas vidusskolas ēkas atklāšanai Latvijas valsts simtgadē.

Pirmatskaņojuma mūzikas autors ir Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogs, komponists Andris Balodis, teksta autors – dzejnieks, jūrmalnieks Leons Briedis.

Skaņdarba saturiskās idejas pamatā ir doma par Latvijas nākotni caur bērna radošo attīstību un izaugsmi, vēstot, ka muzikālā izglītība Latvijas kultūrvēstures kontekstā ir viena no tām vērtībām, kas rada un atspoguļo latvisko identitāti.

Skaņdarbu svinīgajā koncertā atskaņoja Jūrmalas Mūzikas vidusskolas pedagogi un skolas kora, stīgu, pūtēju, koklētāju, ģitāru, sitaminstrumentu, ērģeļu un klavieru nodaļas audzēkņi.

Muzikālo kompozīciju „Baltais ceļš“ varat noklausīties šeit.

Kompozīcija ”Baltais ceļš” radīta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

https://jurmala.lv/lv/sabiedriba/jaunumi_aktuali/kultura/62765-par-godu-latvijas-valsts-simtgadei-jurmalas-muzikas-vidusskola-izskan-jaunradita-muzikala-kompozicija-baltais-cels

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.