Jurģu dienā ieskandina skolas jaunās telpas

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas dibinātājs un ilggadējais direktors Andrejs Upmacis, tagadējā skolas direktore Gunta Liepiņa un Jūrmalas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Imants Vasmanis

 

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas gaidās pedagogi un darbinieki 23. aprīlī, Jurģu dienas gaisotnē, devās  pirmo reizi apskatīt un ieskandināt jaunās telpas Dubultos, Strēlnieku prospektā.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas direktore Gunta Liepiņa atzīmēja, ka Jurģu diena, laiks starp Lieldienām un vasaras saulgriežiem, ir piepildīts ar pozitīvu enerģiju, lai ieskandinātu un piepildītu ar mūzikas ritmiem jaunās skolas pagaidām vēl topošās telpas, kas patlaban iegūst aprises. Viņa novēlēja būvniekiem darba sparu, savukārt skolas pedagogiem – novērtēt jaunās iespējas, kas pavērsies, uzsākot darbu mūsdienīgās, divreiz lielākās telpās nekā patlaban.

Arī vairāki aicinātie viesi teica uzrunas un vēlējumus. Jūrmalas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Imants Vasmanis uzsvēra šī projekta nozīmīgumu – jauna ēka, kas domāta tieši mūzikas skolas vajadzībām, Latvijā ir retums! Jūrmalas Mākslas skolas direktore Taiga Vaišļa novēlēja, lai mūzikas skola šajā Dubultu kultūras un izglītības centrā jūtas tikpat labi kā līdzās esošā, pirms trīs gadiem būvētā mākslas skola. Uz jauno telpu apskati un ieskandināšanu bija aicināts arī Jūrmalas mūzikas skolas dibinātājs Andrejs Upmacis, kurš mūzikas skolu vadījis vairāk nekā 40 gadu. Viņš vēlēja, lai jaunajā ēkā labi skan.

Būvuzņēmēju SIA “RE&RE” un SIA “RERE Meistari” atbildīgais būvdarbu vadītājs, jūrmalnieks Dainis Učelnieks pastāstīja, ka patlaban darbs skolas būvniecības noslēguma posmā rit pilnā sparā, jau ir sākti iekšdarbi, un jaunajā mācību gadā ēka būs gatava uzņemt skolēnus un pedagogus.

Skolas pedagogu kolektīvs kopā ar vecāko klašu audzēkņiem šajā dienā simboliski ieskandināja visus četrus topošās skolas ēkas stāvus, katrā muzicējot ar tiem instrumentiem, kuru klases attiecīgajā stāvā būs izvietotas. Tika izmēģināta arī lielās zāles, kas, šķiet, būs modernākā koncertzāle mūsu pilsētā, akustika. Akustika patiešām bija ļoti laba, lielisku iespaidu radīja arī zāles plānojums ar 400 sēdvietām, kur katra skatītāju rinda izvietota uz amfiteātra veida paaugstinājuma. Turklāt skolas ēkā būs arī kamerzāle ar 200 vietām, ierakstu studija, kā arī visas skolas darbībai nepieciešamās klases un palīgtelpas. Būtiski, ka klašu telpas ir lielākas nekā pašreizējās, un ir atrisinātas akustiskās problēmas, lai vienu instrumentu spēle netraucētu citai.

Jaunās ēkas atklāšana būs liels notikums Latvijas kultūrizglītības un Latvijas simtgades kontekstā. Ēkas atklāšana plānota līdz ar jaunā mācību gada sākumu – 3. septembrī. Jau šoruden uz jaunajām telpām pārcelsies gandrīz 500 skolas audzēkņu un 70 pedagogu lielā saime.

 

navigate_before
navigate_next