Aicina XIX Starptautiskais Akadēmiskās Mūzikas konkurss “Jūrmala 2018. Daudzstīgu mūzikas instrumenti.”

 

            Jau kopš 1995. gada par neatņemamu un nozīmīgu Jūrmalas kultūras dzīves sastāvdaļu ir kļuvis Starptautiskais Akadēmiskās mūzikas konkurss “Jūrmala”, kura ietvaros notiek konkursi pianistiem, kameransambļiem, kā arī daudzstīgu mūzikas instrumentu spēlētājiem. Sākot no 2009. gada ir izveidots trīs gadu cikls: vienu gadu notiek pianistu konkurss, otru gadu – kameransambļu, bet trešajā gadā – daudzstīgu mūzikas instrumentu konkurss.

Šogad konkurss ieplānots daudzstīgu tautas mūzikas instrumentiem, kurā aicināti piedalīties arī dalībnieki no kaimiņvalstīm – Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, kuri pārstāvēs ne tikai tradicionālos daudzstīgu instrumentus (ģitāru, arfu), bet arī savus nacionālos koncertinstrumentus – latviešu kokli, lietuviešu kankli, igauņu kanneli un somu kanteli u.c.

  1. gads ir gan Baltijas, gan Somijas simtgades jubilejas gads, tādēļ nacionālo instrumentu spēle šajā kontekstā iegūst papildus nozīmi un pievienoto vērtību. Uzsverot katras tautas mūzikas nacionālo identitāti, konkurss šīm nacionālajām tradīcijām vienlaikus piešķir starptautiska līmeņa nozīmi kā arī sniedz iespēju konkursa dalībniekiem celt profesionālo līmeni un prestižu starptautiskā vidē.

Konkursa norise plānota no 29. aprīļa līdz 2. maijam.

Tā centrālais notikums ir iespēja daudzstīgu instrumentu spēlētājiem konkursa otrajā kārtā muzicēt ar kamerorķestri, uz ko klausītāji tiek aicināti 2. maijā plkst. …. Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Lielajā zālē, Majoros, Smilšu ielā 7, ieeja bez maksas. Kopā ar daudzstīgu instrumentālistiem – konkursantiem muzicēs Rīgas kamerorķestris diriģenta Andra Gaiļa vadībā. Programmā – Kristīnes Ojalas “Calendula”, Riharda Dubras “Fantāzijas variācijas”, Viļņa Salaka “Koncerts koklei” un Romualda Jermaka “Koncerts koklei”.  Konkursu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts Kultūrkapitālfonds.

Konkursa nolikums: Nolikums Jūrmala 2018