Konkurss mūzikas literatūrā – “Edvardam Grīgam -175”

Turpinot ilggadējās Jūrmalas Mūzikas vidusskolas mūzikas literatūras skolotājas Rudītes Putniņas aizsākto tradīciju, š.g.28.februārī Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Lielajā zālē norisinājās konkurss mūzikas literatūrā – “Edvardam Grīgam -175”.

Mūzikas skolu komandas pildot testu par Edvarda Grīgas daiļradi.

 

Ik gadu kāda no JMV reģiona skolām uzņemas rīkot konkursu mūzikas literatūra, rosinot komponistu-jubilāru padziļinātu biogrāfijas un daiļrades faktu apgūšanu un mazāk zināmu daiļrades aspektu izpēti, kā arī veicinot mūzikas skolu audzēkņu interesi par mūzikas literatūras priekšmeta plašāku apgūšanu kopumā.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas komanda: Rebeka Valutadatila, Terēze Sāra Šmite, Rūta Zālīte.

 

Šogad konkursā piedalījās 6 komandas no 5 mūzikas skolām: mūzikas skolas Namiņš komanda “Četras ceturtdaļas”, Pāvula Jurjāna mūzikas skola ar 2 komandām “Jurjānieši 1” un “Jurjānieši  2”, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas komanda “Bolderāja”, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas komanda “ Mediņu kvartets”  un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas komanda (Rebeka Valutadatila, Terēze Sāra Šmite, Rūta Zālīte, ped. Z. Saulīte).

Komandas sacentās trīs disciplīnās: E. Grīga skaņdarbu tēmu klausīšanās un atpazīšana, rakstiskais tests par komponista daiļradi, viktorīna par mūzikas izteiksmes līdzekļiem un E. Grīga skaņdarbos biežāk lietotajām agoģikas zīmēm.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas komanda ieguva godpilno 3.vietu, par 1,5 punktu atpaliekot no pirmās vietas ieguvējiem Pāvula Jurjāna mūzikas skolas komandas “Jurjānieši 1” un par 0,5 punktu atpaliekot no 2.vietas ieguvējiem Pāvula Jurjāna mūzikas skolas komandas “Jurjānieši 2”.