Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jauno akordeonistu izcilie panākumi konkursos

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jauno akordeonistu

 izcilie panākumi konkursos

 

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas (JMV) akordeona spēles klases audzēkņiem š.g. novembra nogale un decembra sākums izveidojās ļoti ražīgs un veiksmīgs. 25.novembrī akordeona spēles skolotājas Kristīnes Baltruševičas vadībā, četri jaunie akordeonisti devās uz Daugavpili, kur piedalījās III Vislatvijas akordeonistu – izpildītāju konkursā. Visjaunākajā grupā Mihails Larionovs (1.akordeona spēles klase) iegūva 2.vietu, bet otrajā vecuma grupā 2.vietu ieguva Vladimirs Požarskis (3.akordeona spēles klase) un 1.godalgoto vietu – Eduards Levša (3.akordeona spēles klase). Savukārt nākamajā vecuma grupā ar labu spēli piedalījās  Ēvalds Zubkovskis (5.akordeona spēles klase), iegūstot pateicību.

Svarīgākais notikums Jūrmalas jaunajiem akordeonistiem šogad bija dalība starptautiskā konkursā Kauņā (Lietuva), kur no 29.novembra līdz 2. decembrim norisinājās IV starptautiskais klasiskās mūzikas izpildītāju konkurss Kaunas Sonorum – 2017. Jūrmalas Mūzikas vidusskolu veiksmīgi pārstāvēja trīs Kristīnes Baltruševičas audzēkņi, no kuriem Mihails Larionovs un Eduards Levša ieguva pateicību. Savukārt Vladimirs Požarskis ieguva 1.vietu jaunākajā kategorijā, kurā bija 16 konkurenti no dažādām valstīm – Lietuvas, Baltkrievijas, Latvijas un Polijas. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija – Andrejs Dušnijs (Ukraina), Marsela Halmova-Kysova (Čehija) un žūrijas priekšsēdētāja Marieke Hopman (Nīderlande).

Lai apsveiktu svinīgajā apbalvošanas ceremonijā Vladimiru Požarski ar iegūto 1.vietu konkursā, no Viļņas ieradās Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks  Einars Semanis.

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jauno akordeonistu izcilie panākumi konkursos

 

Apsveicam un novēlam arī turpmāk akordeonistiem tik pat spīdoši pārstāvēt savu skolu un pilsētu nākamajos konkursos!

 

Kristīne Baltruševiča