Izskanējuši 13. Jūrmalas klavierspēles meistarkursi

Izskanējuši Latvijas Klavierskolotāju asociācijas valdes priekšsēdētāja, prof. Jura Kalnciema iedibinātie, jau trīspadsmitie Jūrmalas klavierspēles meistarkursi, kuri no 22. līdz 24. augustam pulcēja klavierspēles pedagogus un skolēnus saulainajā un viesmīlīgajā Jūrmalas Mūzikas vidusskolā.

Daudzpusīgas, profesionāli augstvērtīgas un interesantas lekcijas, klavierspēles pedagogu darbs ar audzēkņiem atklātās stundās, mācību filmu demonstrējumi, diskusijas, prof. Jura Kalnciema sniegtais kursu atklāšanas koncerts ar G. Pelēča un S. Prokofjeva darbiem – visas šīs daudzpusīgās aktivitātes atbilda meistarkursu tradīcijai: sniegt pedagogiem impulsu turpināt tālākizglītību un izzināt jaunus apvāršņus savā profesijā. Šogad meistarkursu vadīšanā piedalījās JVLMA docents Valdis Bernhofs ar ļoti interesantu lekciju “Mūziķa atmiņa”; Juris Griņevičs dziļi saturīgi analizēja L. Van Bēthovena 5. klaviersonātes interpretāciju; Andris Vecumnieks atraktīvi un meistarīgi strādāja ar D. Šostakoviča un P. Čaikovska klavierkoncertiem jauno mūziķu izpildījumā. Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas Klavieru nodaļas vadītāja Ilze Mazkalne un JVLMA profesors Juris Kalnciems vadīja klavierspēles meistarklases ar dažādu stilu komponistu skaņdarbiem.

Jūrmalas klavierspēles meistarkursi kā parasti bija kupli apmeklēti – aktivitātēs piedalījās pedagogi no visu Latvijas reģionu mūzikas skolām. Kāda no meistarklašu dalībniecēm, pedagoģēm teic: “Pozitīva un inteliģenta atmosfēra! Tas ir viens no gaismas stariem; cerība, ka neiznīksim, kas vismaz kādu laiciņu palīdzēs turēties, strādāt un arī ko labu atkal padarīt! Vai turpināt? Jā, viennozīmīgi! Noteikti, noteikti!”

Avots: http://www.jvlma.lv/latvian/news/31051.html