Starptautiskais J.Cimzes Jauno talantu festivāls

Aprīļa sākumā Valkā jau 37. gadu norisinājās tradicionālās Cimzes mūzikas dienas, ko organizē J. Cimzes Valkas Mūzikas skola, sadarbībā ar Valkas pilsētas domi. Pirmo gadu šo dienu ietvaros notika Starptautiskais Jāņa Cimzes Jauno talantu festivāls.  Par diplomandiem kļuva mūsu skolas 8. vijoles klases audzēkne Jevgenija Otroško un Joonas Neumann (saksofons, Igaunija).

navigate_before
navigate_next

Festivāla koncertos piedalījās 14 dažādu konkursu un festivālu laureāti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas, kuru dalība tika vērtēta un izraudzīta pēc iepriekš iesūtītajiem potenciālo dalībnieku CV. Šoreiz skanēja vijole, kokle un lietuviešu kankle, klavieres, klarnete un saksofons. Katra dalībnieka programmas ilgums – vidēji 10 minūtes, ar iekļautu obligātu latviešu komponista skaņdarbu.

7. aprīlī notika koncerts-konkurss, kurā dalībnieku sniegumu vērtēja starptautiska žūrija ar Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģi Ilzi Treiju priekšgalā. Konkursa galveno balvu (100 eiro) saņēma Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Ance Bergmane (kokle). Žūrija piešķīra divas Speciālās žūrijas atzinības diplomus un balvas, kaut arī tas nebija nolikumā paredzēts.

Skatītājiem bija iespēja klausīties un vērtēt visus festivāla koncertus: koncertu-konkursu Valkas Mūzikas skolā 7. aprīlī, izbraukuma koncertus Strenču vidusskolā un Valgas pamatskolā, kā arī festivāla noslēguma koncertu Valkas Kultūras namā 8. aprīlī. Skatītāju simpātiju diplomu un naudas balvu 50 eiro vērtībā pārliecinoši ieguva mūsu Jevgenija.

[vimeo id=”162645326″ mode=”normal”]