Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesore, pianiste Diāna Ketlere kopā ar klavieru kvartetu Ensemble Raro viesosies Jūrmalas Mūzikas vidusskolā

Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesore, pianiste Diāna Ketlere kopā ar klavieru kvartetu Ensemble Raro viesosies Jūrmalas Mūzikas vidusskolā

15. oktobrī plkst. 18:00 Dubultu koncertzālē tikšanos aicina klavieru kvarteta Ensemble Raro mūziķi –Diāna Ketlere (klavieres), Boriss Brovcins (vijole), Razvans Popoviči (alts) un Justuss Grims(čells).

Tikšanās tiek rīkota izglītojošas programmas ietvaros, ko veido Jūrmalas Mūzikas vidusskola. Programma paredzēta mūzikas skolas audzēkņu profesionālās izaugsmes veicināšanai, kā arī ir atvērta visiem interesentiem, kas vēlas baudīt augstvērtīgu muzikālo piedāvājumu.

Ensemble Raro liriskajam rudens laikam ir sagatavojis Rietumeiropas romantiķu skaņdarbus klavieru kvartetam. Programma solās būt saistoša, jo mūziķi piedāvās ne tikai muzikālu piedzīvojumu , bet arī sarunu par sevi un mūziku, kas sniegs daudz plašāku ieskatu programmas izvēlē un pašu mākslinieku mūzikas ceļā.

Klavieru kvarteta sirds un dvēsele ir Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas un Ženēvas Mūzikas augstskolas profesore Diāna Ketlere, kurai kamermuzicēšana un ansambļa māksla ir viena no būtiskākajām radošajām šķautnēm.

Klavieru kvartetu Ensemble Raro pianiste Diāna Ketlere kopā ar domubiedriem dibināja 2004. gadā. Ansambļa mērķis ir radīt neaizmirstamus kamermūzikas piedzīvojumus, apvienojot bagātīgās Eiropas muzikālās tradīcijas ar intuitīvu pieeju. Ansamblis, līdztekus klasiskajam repertuāram, aktīvi iesaistās arī mūsdienu kamermūzikas repertuāra izpildīšanā. Pirmatskaņojumi un koncerti tiek sniegti visā pasaulē – Japānā, Amerikā, Austrijā, Rumānijā, Vācijā un citviet, tai skaitā plaši zināmās koncertzālēs – Kārnagī zālē Ņujorkā un Musikverein Vīnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.