Jūrmalas stīdzinieki Amendas mūzikas svētkos

Aprīlī jau 13. reizi Talsu novadā izskanēja Ludviga van Bēthovena drauga, mācītāja, mūziķa un skolotāja Kārļa Ferdinanda Amendas mūzikas svētki.

  1. aprīlī Talsu Mūzikas skolas kamerzālē notika jau ceturtais K. F. Amendas Starptautiskais stīgu instrumentu individuālo izpildītāju un ansambļu konkurss. Dalībnieki – 37 audzēkņi no 11 dažādām Latvijas mūzikas skolām. Mūsu skolu konkursā pārstāvēja 4 vijolnieki: Jasmīna Prince (2. vijoles klase), Dāvis Krišjānis (4. vijoles kl.) – abi ped. L. Neijas-Kalniņas audzēkņi; Jevgenija Otroško (9. vijoles kl.) un Emīls Helde (10. vijoles kl.) – abi ped. Dz. Pelēķes audzēkņi. Konkursā piedalījās arī 2 čellisti: Bruno Krišjānis (5. čella kl., ped. V. Ozola) un Elīza Čaša (10. čella kl., ped. L. Rabecka). Šo audzēkņu koncertmeistares – D. Griņeviča, O. Liepiņa un L. Ozola.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrija: Ligita Zemberga (JVLMA asociētā profesore), Osvalds Šneiders (Jāz. Mediņa Rīgas MVS stīgu instrumentu nodaļas vadītājs) un Andris Puziņš (Ventspils MVS stīgu instrumentu nodaļas vadītājs). Ir gandarījums par paveikto – visiem audzēkņiem Pateicības par dalību, kā arī trīs godalgotas vietas. Visaugstāko žūrijas novērtējumu (25 punktus) – Diplomu par 1. vietu un konkursa galveno balvu – 200 eiro – ieguva Jevgenija, Diploms par 3.vietu Emīlam un Elīzai – Diploms par 2.vietu.

Konkursa noslēguma daļa notika restaurētajā Lielvirbu muižā, kur tika pasniegtas balvas konkursantiem un ar koncertu priecēja laureāti – pirmo vietu ieguvēji, JVLMA studentu kvartets un talsinieks, LNO baritons Rihards Millers. Dalībniekiem bija iespēja pabūt vietā, kur K. F. Amenda strādājis par skolotāju un arī saņēmis vēstules no Bēthovena – vietā ar īpašu auru.