Atklātās meistarklases ģitāras spēlē

Ģitāristu meistarklases Jūrmalā

4.februārī Jūrmalas Mūzikas vidusskola pulcēja ģitāras spēles pedagogus uz atklātajām meistarklasēm. Šo pasākumu vadīja divi ģitāristi – Vladimirs Kirasirovs (Sanktpēterburga) un Vladimirs Kudrins – Jūrmalas Mūzikas vidusskolas ģitārspēles skolotājs, kurš arī bija šo meistarklašu ierosinātājs un īstenotājs. Vladimirs Kirasirovs, kurš ir Sanktpēterburgas valsts konservatorijas un Māstrihtas konservatorijas absolvents, šī gada janvārī viesojās Jūrmalas Mūzikas vidusskolā un kopā ar lieliskiem mūziķiem Jevgeņiju Markovu (domra) un Anastasiju Paņkovu (alta domra) sniedza brīnišķīgu kamermūzikas koncertu. Klausoties viņu virtuozajā spēlē un lieliskajā interpretācijā, radās doma par meistarklašu organizēšanu.

Ģitārspēles meistarklašu  mērķis bija iesaistīt pēc iespējas vairāk kolēģu un audzēkņu, lai aktivizētu savstarpējo pieredzes apmaiņu. Rezultātā pasākumam bija pieteikušies vairāk nekā 20 Latvijas mūzikas skolu pasniedzēji un audzēkņi, kuri saņēma vērtīgus ieteikumus un iepazinās ar tendencēm ģitāras skaņdarbu interpretācijā. Šogad Latvijā, kā arī kaimiņvalstīs mūsu audzēkņi piedalīsies starptautiskajos ģitārspēles konkursos, tāpēc šāda veida pasākumi ir ļoti nepieciešami, jo dod audzēkņiem un pasniedzējiem iespēju tikties ar profesionāļiem, paplašināt savu redzesloku instrumenta spēles metodikā un dažāda laikmeta skaņdarbu interpretācijā.

Vladimirs Kirasirovs (ģitāra). Uzsāka mūzikas apguvi no 4 gadu vecuma. No 2002 līdz 2006.gadam mācījās Sanktpēterburgas kultūras komitejas mūzikas licejā, Annas Ali klasē. Pēc absolvēšanas iestājās Pēterburgas N.Rimska – Korsakova valsts konservatorijā. Absolvējot to 2011.gadā, turpināja savas mācības ārzemēs. Studēja pie pasaules slavenā ģitārvirtuoza, maestro Karlo Markione Mārstrihtas konservatorijā (Nīderlande) un ieguva maģistra grādu mūzikā. Mūziķis ir daudzu starptautisko un reģionālo konkursu laureāts un dažādu žanru starptautisko mūzikas projektu dalībnieks.

V.Kirasirova uzstāšanos kopā ar skatuves partneriem varēja dzirdēt  koncertā 7.janvārī JMVSK zālē.