Uzsākta skolas jaunās ēkas būvniecība

Otrdien, 13. decembrī, Jūrmalā, Strēlnieku prospektā 30 Dubultos, tika iemūrēts pamatakmens jaunajai pilsētas Centrālajai bibliotēkai un Jūrmalas Mūzikas vidusskolai. Simboliski iezīmējot abu ēku būvniecību, Mūzikas skolas ēkas pamatos svinīgā pasākuma dalībnieki iemūrēja tērauda kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Jūrmalas Centrālās bibliotēkas un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atradīsies līdzās 2015. gadā uzbūvētajai Jūrmalas Mākslas skolas ēkai, kopā veidojot vienotu kompleksu – Dubultu kultūras un izglītības centru.

Projektējot jauno apbūvi, visām trim ēkām plānots stilistiski vienots dizaina risinājums. Projektā paredzēts maksimāli saglabāt meža veģetāciju, kā arī teritorijas vidū esošo ozolu rindu. Teritorijas centrālajā daļā tiks saglabāts un iekopts ābeļu dārzs un izveidota labiekārtota atpūtas zona ar laukumiem un soliņiem.

Mūzikas vidusskolas jaunajai ēkai paredzēti trīs ar pusi stāvi. Vislielākā telpa – koncertzāle – būs izvietota ēkas vidusdaļā, kuru no visām pusēm aptvers pārējās telpas. Koncertzāles apjoms ēkas vidusdaļā plānots vairāk nekā 15 metru augstumā un kalpos arī kā arhitektonisks akcents. Pirmajā stāvā būs kamerzāle ar amfiteātri, plašs vestibils, mācību klases, bibliotēka ar lasītavu, ģērbtuves māksliniekiem, kā arī ierakstu studija. Otrajā, trešajā jumta stāvā būs izvietotas mācību klases, no jumta stāva plānota izeja uz āra terasēm.

Avots: http://www.jurmala.lv/